Verbouwing

9 mei 2011

Klaar!! Binnen is alles nu helemaal ingericht en de Imhoff-winkel is geopend. Alle boten uit de winterstalling liggen in het water dus het parkeerterrein is weer volledig beschikbaar.

10 april 2011

Binnen is alles geschilderd en kan de elektriciteit en verwarming gemonteerd worden deze week. Het terras konden we dit weekend al goed gebruiken en de eerste boten van de winterstalling liggen alweer in het water. Het vaarseizoen kan beginnen!

4 april 2011

Tijd voor de laatste details! Toilet is af, keuken zit erin en nu nog schilderen. De damwand aan de kop van de haven is volledig vernieuwd. De voorraadruimte is ingericht en ook al gevuld en het terrasmeubilair zijn we aan het impregneren zodat we volgende week ons eerste drankje op het terras kunnen drinken. De eerste elektrosloep ligt inmiddels ook voor de deur en hele vloot is zeilklaar. Kortom, nog heel even en we zijn klaar!

19 maart 2011

Bijna klaar! Zelfs in “Workum-city by night” is ons bedrijf al zichtbaar. Binnen nadert de verbouwing ook het eind; de toiletruimte is betegeld, het riet geborsteld en de muren klaar voor de afwerking.

5 maart 2011

En alweer een stuk verder! Binnen is nu alles afgetimmerd, afvoeren gelegd, verwarming aangelegd en in de toiletruimte is de ondervloer al gestort. Buiten is de veranda voorzien van een bank (uitzicht op ondergaande zon!) en is de voorgevel al weer in de verf gezet. Binnen zijn we de latten die straks overnaads op de gevel komen alvast aan het schilderen. Het weer helpt gelukkig goed mee!

26 februari 2011

Nu gaat het hard! Alle ramen zitten erin, de wanden zijn overal geïsoleerd en de afvoeren voor de toilet en keuken zijn gelegd. Buiten is het dak weer verfraaid met de gerestaureerde schoorsteenkappen en de gehele kade aan de binnenzijde is weer ruim begaanbaar dankzij een uitgebreide snoeibeurt.

16 februari 2011

Het dak is af! Aan de oostzijde zijn in het dak vier dakramen gemonteerd die de schuur in het daglicht zetten. Aan de binnenkant is een compleet nieuw betonnen fundament gestort voor de palen en ook de luifel heeft een nieuwe betonnen fundering gekregen. De eerste ramen aan de voorzijde zitten er ook al in waarmee het uitzicht op het water weer hersteld is. Na het grote werk aan de constructie van de schuur gaat de metamorfose nu snel!

4 februari 2011

De voorzijde van het dak is nu bijna af en aan de achterkant wordt hard gewerkt. De ramen staan binnen al klaar om straks uitzicht op de vaart te geven! De vloot heeft voor het grootste deel de winterbeurt gehad en ligt te blinken voor de deur. Nog 1 week mooi weer en het dak is klaar waarna de binnenkant van de schuur aan de beurt is voor de metamorfose!

21 januari 2011

De schuur is nu volledig van nieuwe spanten voorzien. Het riet aan de binnenkant wordt weer gerestaureerd en aan de buitenzijde wordt het dak in lijn gemaakt en voorzien van isolerend doek.

13 januari 2011

Na 3 weken kerstreces is de restauratie van de ontvangstruimte in volle gang. De eerste twee spanten zijn klaar waarmee de schuur zijn fundament heeft voor het nieuwe dak en binnenwerk. Het ijs voor de deur is nog steeds niet weg maar met de komende warme dagen kan het niet lang meer duren voor we de volgende boten kunnen kranen!

19 december 2010

We liggen nog steeds op schema. We zijn bijna elfstedentocht klaar. Het dak van het woonhuis is af, de gevel op de kop van de haven is volledig vernieuwd en de schuur begint in model te komen. De eerste nieuwe spanten in de schuur zijn gezet zodat het weer voor eeuwen stevig staat. De bouwvakkers hebben nu 3 weken vrij dus voor nu wensen we jullie prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2011.

2 december 2010

Ondanks de sneeuw en vorst gaan de werkzaamheden aan het dak gewoon door. De schuur wordt langzaam opgekrikt van binnen uit tot hij weer enigszins in het lood staat. De boten liggen nu echt in het ijs dus als de voorraad op de wal af is kunnen we hopelijk weer kranen.

26 november 2010

Gelukkig bleven de winterse buien nog even uit en is de renovatie van dak alweer een stuk gevorderd. De eerste boten zijn al weer klaar gemaakt voor komend seizoen en liggen te blinken in het water ( waar het eerste ijs al zichtbaar is…!!)

17 november 2010: Alle boten zijn in Workum geland!

De eerste boot is al in de nieuwe werkplaats klaar gemaakt voor seizoen 2011. De verbouwing is ook gestart, het dak is het eerste aan de beurt. Nu maar hopen dat het lang droog blijft.