Hotels

Joure

Welkom! De sfeer van Herberg Joure is een vrolijke combinatie van monumentaal en huiselijk: een knus hotel waar de sfeer ontspannen is. We bieden stijlvol ingerichte kamers en een heerlijk ontbijt met een Fries tintje in de gelagkamer. Goed voor een bijzondere overnachting!


Joure

Sinds 1988 is restaurant ‘t Plein een begrip voor levensgenieters en sfeerproevers. Er zijn 40 zitplaatsen in het sfeervolle restaurant en voor de nieuwsgierige culinaire gast zijn er 10 zitplaatsen in de keuken.
Dit gezellige restaurant is in 25 jaar uitgegroeid tot de top van de noordelijke gastronomie. Chef-kok Ultsje Dijkstra presteert volgens de vooraanstaande restaurantgidsen al 25 jaar op hoog culinair niveau. Gastheer Reitse Spanninga en zijn vrouw Tryntsje heten u van harte welkom!
Proef de sfeer van gastvrijheid en culinaire verwennerij bij restaurant ’t Plein te Joure!


Broek

Rufus aan het water ligt midden in de natuur, tussen de meren en weilanden. De sfeer is huiselijk en ongedwongen, de ontvangst persoonlijk en warm.
In de boerderij zijn kamers ingericht om met twee tot zes personen te overnachten. De volgende ochtend staat een lekker ontbijt voor je klaar in het zeilcafé. Ook voor een heerlijke lunch of diner kun je in ons zeilcafé terecht.
De kamers zijn voorzien van douche, toilet en wastafel en een kleine koffiehoek.
Iedere kamer heeft zijn eigen terras met uitzicht op het water.


Gaastmeer

Aan de rand van het dorp, aan de Wijde Sloot, op nog geen honderd meter van het Heegermeer en de Fluessen, ligt de boerderij Attema-Sate, een rijksmonumentaal kop-hals-romp-boerderij. Het ontbijt wordt genuttigd in de gezellige voormalige authentieke kelder van de boerderij. Hoewel wij zelf geen avondmaaltijd verzorgen, kunt u wel terecht bij dorpsherberg “Yn ‘e Ielaek”, waar u voortreffelijk kunt eten.


Koudum

Hotel Galamadammen in Friesland is een 3-sterren hotel. Een unieke locatie meteen aan het water bij Frieslands mooiste meren. Hotel Galamadammen beschikt over 46 hotelkamers, een à la carte restaurant met groot terras, een gezellig Havencafé, een verwarmd binnenzwembad, meerdere multifunctionele zalen en fietsverhuur. De hotelkamers hebben alle comfort die u mag verwachten van een 3-sterren hotel.


Akkrum

Van harte welkom in ons Hotel-restaurant Goerres, gelegen aan de oude rivier de Boorne, in het hartje van Friesland. De vernieuwde hotelkamers liggen bijna allemaal aan de waterkant en zijn voorzien van alle comfort. Onze keuken met zijn Friese specialiteiten is al jaren een begrip in Friesland en daarbuiten. Het romantische waterterras achter het hotel is een heerlijke plek voor een drankje of diner. Akkrum is een levendig watersportdorp, waar vele activiteiten worden georganiseerd.


Oudega

Hotel Ie-sicht
Mooi hotel-restaurant aan het water bij natuurgebied de Alde Feanen en de Princenhof. Aanlegplaats voor de deur. Moderne, ruime kamers.


Balk

Welkom bij HCR Teernstra. Dit kleine sfeervolle hotel ligt direct aan de Luts in het hart van Gaasterland. Aanlegplaatsen zijn op loopafstand. De hotelkamers beschikken over douche, toilet en tv. Ons restaurant biedt u een keur aan specialiteiten en het is goed toeven na een vaartocht in ons gezellig bruin cafe of op het terras!


Grou

Hotel Restaurant Oostergoo In het kloppend hart van Friesland ligt het bruisende watersportdorpje Grou, te midden van de weilanden en omringd door het water. Al naar gelang de weersomstandigheden, zit u op het ruime terras aan het water, in de lichte serre of in ons gezellige restaurant bij de ouderwetse openhaard. Ons 2-sterren hotel,met 3-sterren service, beschikt over 18 comfortabele gastenkamers; allen voorzien van een eigen badkamer met toilet. Al 150 jaar kunnen watersporters en andere gasten hier terecht op deze mooi gelegen plek in het hart van Friesland, de familie Oost nodigt u dan ook van harte uit om eens plaats te nemen in “de huiskamer van Grou!


Pension aan het water

Modern pension direct gelegen aan het open vaarwater bij Heeg. Aanlegmogelijkheid voor de deur.
Alleen overnachting met ontbijt. In Heeg moet u zelf het diner verzorgen.Reserveer Nu!